Pravična država sloni na uživanju sadežev,
krivična na mesojedstvu.
(Platon, 427-347 pr. n. št.)Škof Hieronim:

Mi kar gorimo od pohlepa po denarju in medtem ko rohnimo proti denarju, polnimo vreče z zlatom in nič nam ni dovolj.


Nietzche:

Cerkev je največja korupcija, kar si jih je mogoče zamisliti.


Kardinal Vagnozzi:

Samo s skupnimi močmi vseh treh varnostnih služb KGB, CIA in Interpola bi morda lahko dobili vsaj približen podatek o celotnem bogastvu Vatikana in kje vse se nahaja.


Nezmotljivi papež Pij XI.:

Če že obstaja totalitaren režim – totalitaren v praksi in teoriji – je to režim Cerkve, saj Cerkvi človek pripada na totalen način.


Zgodovinar Karlheinz Deschner:

Na svetu ni organizacije, ki bi bila »v antiki, vključno s srednjim in novim vekom ter posebno v 20-tem stoletju tako obremenjena z zločini, kot (…) rimsko-katoliška cerkev«.


Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print


www.biodobro.com

Home Narocanje Izstop iz cerkve Bogastvo cerkve Cerkev-ne.net Novi komentarji Stari komentarji Predavanja Kolofon

Splošni pogoji nakupa                                                                                  Nazaj


Kupec je lahko kdorkoli, prodajalec pa je Vladko Began, samozaložba, Finžgarjeva ulica 23, 3240 Šmarje pri Jelšah. Ti splošni pogoji se nanašajo samo na prodajo po elektronski pošti, telefonu ali navadni pošti.


Cena knjige je v evrih in ne vsebuje DDV, saj nisem zavezanec za ta davek in velja do preklica. Velja cena na dan naročila, razen če se cena po naročilu, vendar pred dobavo zniža, takrat velja znižana cena. Cena ne vsebuje stroškov dostave.  


Naročiti je mogoče po elektronski pošti, po telefonu ali po navadni pošti. Pri naročilu po elektronski oz. navadni pošti je potrebno navesti tudi telefonsko številko, na kateri je dosegljiv naročnik. Pridružujem si pravico, da naročnika pokličem po telefonu in preverim naročilo in to zato, da se preprečijo eventuelne zlorabe osebnih podatkov. Po oddaji naročila prejme kupec obvestilo, da je naročilo sprejeto. Kupec lahko naročilo prekliče, dokler ni blago odposlano. Naročeno blago odpošljem takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni.


V Sloveniji se blago plača po povzetju z gotovino ob prevzemu. Blago pošiljem preko Pošte Slovenije. Poštno dostavo in ostale stroške plačila plača kupec, kar za eno knjigo znaša 4,00 evre, za dve pa 6,00 evrov, če naroči tri knjige, pa ni poštnine, in 1,05 evra za nakazilo kupnine na transakcijski računa, kar se plača direktno poštarju. Ko odpošljem blago, o tem obvestim kupca. Po dogovoru je mogoč tudi osebni prevzem. Plačilo je mogoče tudi po predračunu na TRR št. 0638 1673 1856 514. V tem primeru stroške pošiljanja knjige nosi kupec samo v višini enega evra za eno knjigo in 1,5 evra za dve ali tri knjige, kupec pa seveda plača še bančne stroške svojega plačila. Račun kupec prejme skupaj z naročenim blagom. Osebe javnega prava lahko plačajo po računu v zakonskem roku.


Za naročila iz tujine velja, da se kupnina plača po predračunu in po prejemu le-te se pošlje blago. Stroški odpreme se zaračunajo po ceniku Pošte Slovenije.


Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. O odstopu oz. vračilu blaga me mora kupec pisno obvestiti na moj naslov (Finžgarjeva ulica 23, 3240 Šmarje pri Jelšah) najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, blago pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega blaga. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži ter poslano priporočeno. Pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo tem splošnim pogojem, nisem dolžan sprejeti. Priložen mora biti tudi račun in naveden transakcijski račun, na katerega vrnem kupnino. Kupnino vrnem v roku 15 dni od vračila blaga. Obrazec za odstop od pogodbe, ki ga je predpisal minister za gospodarstvo, je dosegljiv tukaj, obrazec z informacijami v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe pa tukaj.


Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v mojem računalniku (naročilo po elektronski pošti) ali v moji pisni dokumentaciji v primeru naročila po neelektronski poti. Na posebno pisno zahtevo, naslovljeno na moj naslov, lahko kupec dobi podatke o svojem naročilu tudi po že zaključenem poslu. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.


Z osebnimi podatki kupca ravnam v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Tretjim osebam jih ne posredujem. Kupec dovoljuje, da obdelujem njegove osebne podatke za potrebe izvršitve njegovega naročila in pošiljanja informativnega gradiva v zvezi z naročenim blagom ali novimi izdajami v moji samozaložbi. Kupec lahko takšno uporabo zavrne po elektronski pošti ali z navadnim pismom.


Za informacije glede nakupa sem dosegljiv na svoji telefonski številki 031 284 643.


Reklamacije blaga zaradi stvarne napake je mogoče poslati v zakonskem roku in pod zakonskimi pogoji na moj elektronski naslov vlado.began@siol.net ali po navadni pošti na moj naslov: Vlado Began, Finžgarjeva ulica 23, 3240 Šmarje pri Jelšah. Obvestlio o stvarni napaki je mogoče podati tudi osebno.


Nazaj