POPUST!

Papež: oče laži in morilec od vsega začetka?

Original price was: 21,00 €.Current price is: 14,00 €.

Zgodovina papeštva je zelo dolga in pestra. Papeži so se pojavili že v prvem stoletju našega štetja in obstajajo še sedaj, približno 2.000 let kasneje. Njihova moč je skozi zgodovino bolj ali manj naraščala in sedaj papež predstavlja osebo, ki se ji klanjajo praktično vsi državniki in politiki, ne glede na to, kakšne barve ali vere so. Papežu pa se seveda klanjajo tudi mnogi katoliški kleriki in laiki ter drugi.
Ali so bili papeži pozitivne ali negativne osebe? Ali je funkcija papeža pozitivna ali negativna? Zgodovina je jasna. Številni papeži so širili trpljenje in smrt ter zakrivili najhujše zločine proti človeštvu. Križarskih vojn, v katerih je bilo pobitih na stotine tisoče oseb, si niso izmislili kakšni nižji kleriki ali celo laiki, temveč sami papeži. Za glavnega zaščitnika svojih »svetih« vojn so razglasili Jezusa, ki je nekoč dejal Petru, naj pospravi svoj meč, ko ga je ta hotel braniti pred vojaki. Kakšno bogoskrunstvo! Neki pamfletist iz šestnajstega in sedemnajstega stoletja našteva, kateri papeži so zastrupljali, kateri so bili morilci, nečistniki, vlačugarji, pijanci, razuzdanci, hazarderji, nekromanti, častilci hudiča in ateisti, v posebnem delu pa navaja tiste, ki so zagrešili incest.

338 strani, 13 x 20 cm, mehka vezava

ISBN: 978-961-95476-3-2

Kazalo vsebine

Odlomki iz knjige

Če je cena knjige znižana, velja ta cena samo za direkten nakup pri avtorju. Trenutno znižana cena velja do 30.6.2024.

Knjigo (cena je 14,99 EUR) v elektronski obliki (ePUB) lahko kupite tudi preko sistema Biblos na https://www.biblos.si/isbn/9789619547656

Kategorija: