Katoliška cerkev: raj za pedofile in pekel za njihove žrtve?

27,00 

Spolne zlorabe otrok so hud zločin. Ko so eni trpeli, so drugi »uživali«. Ti drugi so seveda storilci. Med vsemi temi so poseben primer kleriki katoliške cerkve. To pa zato, ker so bili otrokom predstavljeni (in so še), kot da so praktično sam Bog na Zemlji. In s tem vredni popolnega zaupanja.
Katoliška cerkev dobro ve, da je spolna zloraba otrok kršitev šeste Božje zapovedi, pa je kljub temu mnogo pedofilskih klerikov premeščala iz kraja v kraj in jim tako omogočila nadaljnje spolne zlorabe.
Vse to je prikrivala pred javnostjo in državo. »Nič ni namreč skrito, kar se ne bi razodelo, in nič zakrito, kar se ne bi spoznalo in prišlo na dan,« so besede Jezusa iz Nazareta iz njegovega Govora na gori. (Lk 8,17) To se tudi sedaj uresničuje. Cerkveni zločini se razkrivajo, tudi s področja spolnih zlorab otrok in odraslih.

508 strani, 13 x 20 cm, mehka vezava

ISBN: 978-961-95319-0-7

Kazalo vsebine

Odlomki iz knjige

 

Če je cena knjige znižana, velja ta cena samo za direkten nakup pri avtorju. Trenutno znižana cena velja do 31.12.2023.

 

Knjigo (cena je 19,99 EUR) v elektronski obliki (ePUB) lahko kupite tudi preko sistema Biblos na https://www.biblos.si/isbn/9789619531914 Do konca decembra 2023 lahko to e-knjigo preko sistema Biblos kupite po znižani ceni.

 

Recenzija v reviji Bukla (november-december 2021):

Pedofilske afere in druge spolne zlora­be klerikov so strašen, neizbrisen madež, ki od znotraj prhni temelje Katoliške cerkve. Obsežna knjiga (506 strani) je zbir pričevanj o raz­sežnosti spolnih zlorab, pri čemer opozarja, da gre le za vrh ledene gore, saj se le malo žrtev odloči za razkritje storilcev. Avtor uvodoma seže v preteklost pedofilije v Katoliški cerkvi, nato oriše, kako otrok postane žrtev »božjega moža«, kakšne so strategije zločincev in pri­krivanja zločina. Nato sistematično, poimensko sledi množičnim storilcem in tistim v cerkvenih vrhovih, vključno s škofi, nadškofi, kardinali in papeži, ki so za pedofilske afere vedeli, a so o njih mol­čali ali pa jih namerno prikrivali. Navaja sodne procese, epiloge in posledice za vpletene v ZDA, na Irskem, v južnoameriških državah, v Avstraliji in Evropi. Slovenskega bralca se še zlasti dotaknejo po­glavja, ki obravnavajo pedofilske afere v Sloveniji; obsojene storilce, primere načinov prikrivanja, konkretne odzive cerkvenih vrhov ob javnem razkritju, načine izmikanja odgovornosti, mnenja pravnikov in odločitve sodišč. Zaključi s predlogi za ukrepe, ki bi preprečili možnosti za spolno zlorabo otrok in mladih. (Maja Črepinšek)

Kategorija: