SPLOŠNO

Kupec je lahko kdorkoli, prodajalec pa je Vladko Began, samozaložba, Finžgarjeva ulica 23, 3240 Šmarje pri Jelšah. Ti splošni pogoji se nanašajo samo na prodajo po spletni trgovini, elektronski pošti, telefonu ali navadni pošti.

Cena knjige je v evrih in ne vsebuje DDV, saj nisem zavezanec za ta davek in velja do preklica. Velja cena na dan naročila, razen če se cena po naročilu, vendar pred dobavo, zniža, takrat velja znižana cena. Cena ne vsebuje stroškov dostave.

Naročiti je mogoče preko obrazca v spletni trgovini ali po elektronski pošti in telefonu ter po navadni pošti. Pri naročilu je potrebno navesti tudi telefonsko številko, na kateri je dosegljiv kupec. Pridružujem si pravico, da kupca pokličem po telefonu in preverim naročilo in to zato, da se preprečijo eventualne zlorabe osebnih podatkov. Po oddaji naročila prejme kupec obvestilo, da je naročilo sprejeto. Kupec lahko naročilo prekliče, dokler ni blago odposlano. Naročeno blago odpošljem takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni.

V Sloveniji se blago plača po povzetju z gotovino ob prevzemu ali po predračunu. Blago pošljem preko Pošte Slovenije. Poštno dostavo in ostale stroške plačila plača kupec, kar znaša 5,00 evra ne glede na količino naročenih knjig in 1,05 evra za nakazilo kupnine na transakcijski računa, kar se plača direktno poštarju. Ko odpošljem blago, o tem obvestim kupca. Po dogovoru je mogoč tudi osebni prevzem. Plačilo je mogoče tudi po predračunu na TRR št. SI56 0400 1004 0615 829 pri banki Nova KBM d.d. V tem primeru stroške pošiljanja knjige nosi kupec samo v višini 1,50 evra ne glede na količino naročenih knjig, kupec pa seveda plača še bančne stroške svojega plačila. Knjige se pošljejo po prejemu kupnine na transakcijski račun. Račun kupec prejme skupaj z naročenim blagom. Osebe javnega prava lahko plačajo po računu v zakonskem roku.

Za naročila iz tujine velja, da se kupnina plača po predračunu in po prejemu le-te se pošlje blago. Stroški odpreme se zaračunajo po ceniku Pošte Slovenije.

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. O odstopu oz. vračilu blaga me mora kupec pisno obvestiti na moj naslov (Finžgarjeva ulica 23, 3240 Šmarje pri Jelšah) najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, blago pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega blaga. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano in v originalni embalaži ter poslano priporočeno. Pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo tem splošnim pogojem, nisem dolžan sprejeti. Priložen mora biti tudi račun in naveden transakcijski račun, na katerega vrnem kupnino. Kupnino vrnem v roku 15 dni od vračila blaga. Obrazec za odstop od pogodbe, ki ga je predpisal minister za gospodarstvo, je dosegljiv tukaj, obrazec z informacijami v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe pa tukaj.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v mojem računalniku (naročilo po elektronski pošti) ali v moji pisni dokumentaciji v primeru naročila po neelektronski poti. Na posebno pisno zahtevo, naslovljeno na moj naslov, lahko kupec dobi podatke o svojem naročilu tudi po že zaključenem poslu. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Z osebnimi podatki kupca ravnam v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Tretjim osebam jih ne posredujem. Kupec dovoljuje, da obdelujem njegove osebne podatke za potrebe izvršitve njegovega naročila in pošiljanja informativnega gradiva v zvezi z naročenim blagom ali novimi izdajami v moji samozaložbi. Kupec lahko takšno uporabo zavrne po elektronski pošti ali z navadnim pismom.

Za informacije glede nakupa sem dosegljiv na svoji telefonski številki 031 284 643.

Reklamacije blaga zaradi stvarne napake je mogoče poslati v zakonskem roku in pod zakonskimi pogoji na moj elektronski naslov vlado.began@siol.net ali po navadni pošti na moj naslov: Vlado Began, Finžgarjeva ulica 23, 3240 Šmarje pri Jelšah. Obvestilo o stvarni napaki je mogoče podati tudi osebno.

Z naročilom blaga kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji nakupa in da se z njimi strinja.

Postopek nakupa:

1. Na spletni strani izberemo knjigo ali knjige, ki jih želimo kupiti in jih s klikom na gumb DODAJ V KOŠARICO shranimo v Košarico.

2. Ko smo izbrali vse želene knjige, kliknemo na gumb Košarica, na tej spletni strani pa kliknemo na gumb Naprej na naročilo.

3. V obrazcu, ki se pojavi na strani Blagajna vpišemo svoje podatke (znak* pomeni, da je podatek obvezen).

4. Če imate kakšen kupon za popust kliknite na tekst Kliknite tukaj za vnos kode in v okvir, ki se nato pojavi, vpišete oznako kupona, nato pa kliknete na gumb Uporabi kupon. Na dnu te strani morate še označiti, da sprejemate pogoje poslovanja. To lahko storite tako na strani Košarica kot na strani Blagajna.

6. Nakup končate s pritiskom na gumb ZAKLJUČI NAKUP. Po kliku tega gumba se pojavi stran s sumarnimi podatki naročila. Če obrazec niste izpolnili pravilno, ga je potrebno v skladu z navodili, ki se pojavijo na spletni strani popraviti.

7. Potrditev naročila se pošlje na elektronski naslov, ki ste ga navedli v obrazcu naročila.

8. V roku nekaj dni boste preko Pošte Slovenije prejeli naročene knjige in poštarju plačali kupnino s stroški vred.

9. Mogoče je tudi plačilo po predračunu. V tem primeru to vpišite v polje Opombe ob naročilu na spletni strani Blagajna.

8. Kdor želi, lahko naroči knjige tudi preko telefona ali elektronske pošte.

POSEBNE DOLOČBE GLEDE NAKUPA ELEKTRONSKIH KNJIG

Elektronska knjiga je na voljo v formatih e-PUB, MOBI in PDF. Te knjige je mogoče brati vsaj v brezplačnih bralnikih za E-Pub in PDF Adobe Digital Editions in Mobi v Kindle pa tudi v brezplačnem programu Calibre. Kupec lahko kupi e-knjigo samo v enem formatu. O formatu se odloči v procesu naročanja na nivoju Zaključek nakupa v polju Dodatne informacije (Opombe naročila (neobvezno), kamor vpiše kateri format naroča. Če tega polja ne izpolni, se šteje, da naroča format e-PUB.

Kupec mora plačati naročeno blago po predračunu, ki ga dobi po potrjenem naročilu. Naročene knjige se pošljejo po elektronski pošti po prejemu kupnine na transakcijski račun, pošiljki je priložen tudi račun. Šteje se, da je e-knjiga dobavljena, ko se kupcu pošlje po elektronski pošti. Stroškov dostave ni.

Vračilo elektronskih knjig po nakupu ni možno, ker si lahko kupec pred nakupom ogleda vsebino knjige in poleg tega zaradi svoje narave ni primerna za vračilo.

Print Friendly, PDF & Email