Sveti sedež z zloveščim karakterjem

Nova papeška država ima zlovešč karakter. Njen ustanovitelj je diktator, fašist in vojni zločinec. Zgodba se ponavlja: prva papeška država temelji na poneverbi, torej laži, druga pa na fašizmu, torej zločinski ideologiji. Upoštevajoč samo to: Kakšen karakter ima lahko katoliška cerkev? Božanski ali nebožanski? Enako privlači enako ali povej mi, s kom se družiš, pa ti povem, kdo si. Cerkev se poveže z vsakim, neodvisno od moralno­etične usmeritve, važno je, da ima cerkev korist od povezave.

Za cerkev je najbolj pomembna zvestoba. Če so ji zvesti levi politiki, papež spregleda njihovo levičarsko ali marksistično naravnanost, tako kot je takratni papež spregledal Hitlerjevo nacistično ideologijo – Hitler je bil namreč orodje v cerkvenih rokah pri rešitvi judovskega vprašanja. To je priznal sam Hitler, ki je rekel: »Delam samo to, kar že tisoč petsto let dela cerkev, vsekakor temeljiteje«. Tudi s Hitlerjem so se uresničile besede papeža Leona XIII., ki je leta 1888 nemškemu carju Wilhelmu II. dejal, da mora Nemčija postati meč katoliške cerkve. Hitler je bil eden izmed nemških mečev katoliške cerkve, saj je izvajal cerkveni plan uničenja judov. In še: »Tako sem danes prepričan, da ravnam v smislu vsemogočnega Stvarnika: s tem, ko se obranim judov, se bojujem za Gospodovo delo«1, je še dejal katolik Adolf Hitler, ki ga katoliška cerkev ni izključila (izobčila) iz svojih vrst, čeprav je pobil milijone ljudi. Še vedno spada k sinovom in hčerkam cerkve. Očitno pregon judov in pobijanje ljudi ni zločin po katoliškem nauku.

Stroga dolžnost vesti vsakega kristjana je zatirati izrojeno judovstvo«, je v 20. stoletju izjavil škof Göllner iz Linza.2 Ni bil samo Hitler katolik, to so bili tudi nekateri drugi diktatorji, kot na primer Mussolini, Salazar, Petain, Pavelić in Franco. Jih je cerkev izobčila? Mogoče pa bodo postali katoliški svetniki!

(Odlomek iz knjige Cerkev proti človekovim pravicam in demokraciji).

____________________________
1 http://www.zrtve­cerkve.org/html/cerkev_o_judih.html (12.5.2013).
2 http://www.zrtve­cerkve.org/html/cerkev_o_judih.html (12.5.2013).

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja