Predsednik Slovenske škofovske konference ima diplomatski potni list Republike Slovenije

Po navedbah ministrstva za zunanje zadeve ima predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) diplomatski potni list Republike Slovenije, izdajo katerega je odobril slovenski minister za zunanje zadeve. Ta je odobril izdajo slovenskega diplomatskega potnega lista vsem dosedanjim predsednikom SŠK – z izjemo enega so ga izkoristili vsi.

Kdo so bili predsedniki SŠK? Sedaj je predsednik nadškof Stres, pred njim pa so bili Uran, Kramberger, Rode in Šuštar. Vsi ti so torej imeli možnost diplomatskega potnega lista Republike Slovenije, izkoristili so ga vsi razen enega. Kdo ga ni izkoristil? Kdo ga je uporabljal? Ali je nadškof Stres tisti, ki ga ni izkoristil? Malo verjetno! Rode Franc? Tudi malo verjetno.

Neverjetno je, da ima katoliški klerik diplomatski potni list Republike Slovenije, če je po 7. členu država ločena od cerkve. Čeprav je predsednik SŠK po ustavi ločen od Republike Slovenije pa to republiko preko diplomatskega potnega lista celo uradno predstavlja. Neverjetna kršitev slovenske ustave in še en dokaz, kako se je katoliška cerkev zajedla v vse pore države in njeno zavest. In to organizacija, za katero svetovno znani nemški zgodovinar Karlheinz Deschner pravi: Na svetu ni organizacije, ki bi bila »v antiki, vključno s srednjim in novim vekom ter posebno v 20-tem stoletju tako obremenjena z zločini, kot krščanska cerkev, prav posebno rimsko-katoliška cerkev«. (Kdo sedi na Petrovem stolu, 3. del)

Levi ali desni minister za zunanje zadeve – katoliška cerkev dobi diplomatski potni list. Teološka fakulteta del javnega sektorja, javna pooblastila cerkvi v zvezi z njenimi arhivi, cerkveni vojaški kurati državni uslužbenci in del obrambnega ministrstva, cerkveni blagoslovi državnega premoženja, udeležba visokih državnih predstavnikov pri verskih obredih cerkve, diplomatski potni list predsednika SŠK jasno kažejo, kako se politiki na oblasti klanjajo cerkvenim veljakom. Očitno so od njih odvisni, saj si drugače ni mogoče zamisliti takšnih grobih kršitev ustave. Politike ne zanima ustava, temveč samo njeni interesi. Sprega s cerkvijo ji tako ali drugače zagotavlja “eksistenco”.

Kaj govori v tujini predsednik cerkvene slovenske škofovske konference v funkciji predstavnika Republike Slovenije? Ali tam v imenu naše države širi katoliško vero? Ali jo mogoče brani? Kar vse je dolžnost vsakega katolika, še bolj pa seveda visokega klerika. Govori v interesu Slovenije ali katoliške cerkve? Jasno je, da mora govoriti v interesu cerkve, saj ima ta pri njemu primat nad državo. Ali v imenu naše države, ki jo v tujini predstavlja poziva npr. na ubijanje homoseksualcev ali drugih, kar mora narediti po svoji bibliji?

Ali je mogoče nadškof Rode, sedaj Franc kardinal Rode, v imenu Republike Slovenije v tujini ponavljal izjave, ki jih je javno dal v Sloveniji? Znano je, da je Rode dal kar nekaj sovražnih izjav v zvezi s Slovenijo. Nekaj njegovih izjav:
•»Imam kaj bolj pametnega početi kot pa se ukvarjati s to prekleto slovensko politiko.« (Dnevnik, 10.4.2007)
•»Tu je tisti sramotni 55. člen Ustave, ki je dejansko nečast naši deželi …« (Mladina, 25.11.2006)
•»Kdor hoče dobro slovenskemu narodu, kdor hoče biti zares pravi Slovenec, mora biti kristjan ali vsaj zaznamovan s krščansko kulturo.« (Mag, 17.9.1997)

Duhovnik Rode je tudi dejal, da Slovenci kot narod brez katoliške vere nimajo prihodnosti in da neprimerno več življenj, kot jih uničijo slovenske ceste, uničijo slovenske ginekološke klinike (Mladina, 25.11.2006), za tiste, ki ne hodijo v cerkev, pa je izjavil, da so »nemški ovčarji« oziroma za tiste, ki nimajo krščanske izobrazbe, pa da v muzejih »strmijo kot idioti, kar v resnici tudi so«. (Jana, 24.10.2006)

Tudi nadškof Stres do Slovenije ni mil in velikokrat kritizira Slovenijo kot državo. Ali mogoče tudi on s slovenskim diplomatskim potnim listom v tujini kritizira Slovenijo?

In še nekaj. Ali je država omogočila diplomatske potne liste predstavnikom tudi drugih verskih skupnosti? Če ne, zakaj ne? Ali niso vse verske skupnosti po ustavi enakopravne? Enim pogačo, drugim drobtine ali pa še te ne!

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja