Pedofilija v Avstraliji

Kot v mnogih državah, je katoliška cerkvena pedofilija močno razširjena tudi v Avstraliji. V tej državi je že bilo izrečenih vsaj 107 pravnomočnih obsodb zaradi spolnega nasilja v katoliški cerkvi, vseh žrtev pedofilije katoliških klerikov pa naj bi bilo več 1.000. Seveda so to samo znane številke, resnične številke so po vsej verjetnosti mnogo višje, saj cerkev tudi tam skriva resnico. Zanimivo je, da je papeža, ko je leta 2008 prišel na obisk v Avstralijo, na letališču pozdravil kardinal George Pell, eden izmed obtoženih za prikrivanje pedofilije med avstralskimi duhovniki. To marsikaj pove o resnosti »obračuna« cerkve s pedofilijo.

Duhovnik O’Donel je v Avstraliji posilil Emmo in Kathy Foster, za kar je morala cerkev plačati 50.000 avstralskih dolarjev odškodnine. Kot je povedal njun oče, se je Emma v puberteti zavedla travme iz otroštva, postala anoreksična, začela uživati mamila, na koncu pa je pri 26 letih naredila samomor. Njena sestra Kathy pa je pri 15 letih začela piti, nato pa se je v avtomobilski nesreči tako poškodovala, da potrebuje neprekinjeno oskrbo. Po besedah očeta zlorabljenih otrok je bil prav kardinal Pell tisti, ki je dolga leta oviral razkritje tega zločina.

Avstralski duhovnik Denham je bil julija 2010 obsojen na več kot 19 let zaporne kazni zaradi posilstev 31 šolarjev in zaradi sadističnega izživljanja nad žrtvami. Čeprav je bil ta duhovnik že prej nepravnomočno obsojen, ga cerkev ni izobčila niti drugače kaznovala. Žrtve bodo škofijo tožile za visoko odškodnino; 150 milijonov dolarjev naj bi bil visok zahtevek. Kaj je to proti vrednosti več kot 60 milijard dolarjev, kolikor naj bi bilo vredno cerkveno premoženje v Avstraliji.

_________

Daljši tekst s to tematiko je objavljen na spletni strani www.satansko.eu

Print Friendly, PDF & Email
Komentiranje je izključeno.